психологични консултации, психотерапия, хипнотерапия

начало›››
психотерапия›››
хипнотерапия›››
статия на психолог Николова›››
отказ от тютюнопушене›››

За да е успешен пътят за справяне с определен проблем, необходимо е той да бъде строго индивидуален и съобразен с психологичните характеристики на конкретния човек и ситуацията, в която протича животът му.
психолог Николова

› Терапия чрез хипноза

Много хора вярват, че е достатъчно феноменът хипноза да ни зареди и ще минат всичките ни болести, ще изчезнат белезите, а побелелите коси ще почернеят.
Какви са точно лечебните възможности на този древен метод, какви са вариантите и формите му на използване. Действително ли сеанси с хипноза могат да помогнат да се избавим от болестите?
Медицинските общества в САЩ, Канада, Австралия и страните от Европейския Съюз отдавна са приели терапевтичното значение на хипнозата. Един от най-видните психотерапевти на ХХ в.- Милтън Ериксон е провеждал терапиите на пациентите си в състояние на хипноза. В България хипноза може да се практикува само от обучени лекари, стоматолози и психолози.
Съгласието за подлагане на хипноза е абсолютно необходимо, никой не може да бъде хипнотизиран против волята му.
Хипнозата е средство за освобождаване от вредни навици, модели на поведение и усилване на собствените способности и дарби.
Терапията чрез хипноза е научен, естествен и релаксиращ метод, който има мощно въздействие по отношение формирането на чувство на увереност в себе си и редуцирането на стреса.
Всяка хипноза е по същността си е процес на автохипноза, тъй като нито разума, нито самоконтрола се губят по време на сеанса. Ако не искате да бъдете хипнотизирани, няма как това да се случи!
Хипнозата не е метод за отслабване на вашата воля и поставянето ви под контрол на чужда воля; не е начин някой да ви накара да направите нещо, което не искате; не е сън; не е състояние на безпаметност; не е магия.
прочетeте повече ›››

За контакт с
кабинета на
психолог Николова:

г. София, ж.к. Люлин
бл. 711 A, ет.2, ап.4
моб.тел.: 0889 417 722
psytherapy@abv.bg

........................................

Карта на София ›››

........................................


.: BGtop.net :.
.:Българския ТОП:.
.:RealTop.net:.
.:BGchart.net:.

........................................

© психолог Николова
created by ALEXANDER